Pregled tjedna u Saboru od 19. – 23.02.2024.

Pregled tjedna u Saboru od 19. – 23.02.2024.

Tjedan nakon prosvjeda inicirali smo plenarnu raspravu o raspuštanju Sabora. Točka je trajala do ranih jutarnjih sati a naš Klub je aktivno sudjelovao svom snagom!

Tjedan nakon prosvjeda inicirali smo plenarnu raspravu o raspuštanju Sabora. Točka je trajala do ranih jutarnjih sati a naš Klub je aktivno sudjelovao svom snagom! Sandra je na početku nabrojala zašto nam je dosta HDZ-a i zašto je bitno da se raspusti Sabor. Kao predlagateljica, Sandra govori dva puta. Raspravu u ime Kluba podijelile su Ivana i Ursa, a Ivana, Jelena, Urša i Damir imali su pojedinačne rasprave. Za vas izdvajamo nekoliko genijalnih replika, Jelena, Ivana, Jelena i Urša i Urša. U završnom govoru Sandra se zahvalila građanima koji su nam poslali svoje razloge za raspuštanje Sabora, naglašavajući da je pristiglo toliko poruka da nismo stigli pročitati sve. Na istu temu Ivana je gostovala u Otvorenom.  

Završavamo ovaj tjedan sudjelovanjem u drugom čitanju Zakona o stečaju. Jelena traži stanku i postavlja pitanje državnom tajniku o stečajnim upraviteljima, Jelena komentira HDZ – ove tvrdnje da se bore protiv tajkuna te je govorila u ime Kluba. Tjedan završavamo Jeleninim slobodnim govorom o novoj aferi na HRT-u. 

Želimo vam ugodnu nedjelju a mi se čitamo sljedeći tjedan. Otpor ide dalje!