Pregled tjedna u Saboru od 26.2. – 1.3.2024.

Pregled tjedna u Saboru od 26.2. – 1.3.2024.

Ovaj tjedan glasali smo o našoj točki o raspuštanju Sabora.

Ovaj tjedan glasali smo o našoj točki o raspuštanju Sabora, Sandra je sažela zašto tražimo raspuštanje, no nakon što točka nije izglasana, odlučili smo napustiti sabornicu. U međuvremenu, naše zastupnice su odlučno odgovorile na provokacije iz redova HDZ-a. Sandra pita hadezeovce zašto im smeta novac grada Zagreba, zato jer mu više nemaju pristup? Jelena je istaknula pitanje porezne (ne)reforme i padu plaća u inflaciji dok je Ivana kritizirala kadrovsku politiku koja je dovela Turudića na čelo DORH-a i obračunala se sa HDZ-ovim lažima. Urša je iskoristila priliku i nabrojala niz HDZ-ovih afera. 

Nakon glasanja slijedi rasprava o Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, Urša replicira ministrici i sudjeluje u ime Kluba. 

U četvrtak smo sudjelovali u raspravi o Prijedlogu strategije demografske revitalizacije. Sandra je jasno iznijela naše prijedloge i istaknula nedostatak mjera u dokumentu za poboljšanje negativnih trendova. Istog dana, naš Marin Živković i Sandra ponovili su naše planove za demografsku revitalizaciju na presici.  

U petak suorganizirali smo okrugli stol o humanitarnoj katastrofi u Gazi. Jelena je još jednom naglasila naše zahtjeve za hitnim prekidom vatre i trajnim rješenjem za mir te pozvala na priznavanje Palestine kao neovisne i suverene države od strane Hrvatske i Europske unije. Cijeli okrugli stol možete pogledati ovdje