O nama

Mi smo ljudi koji su svoje živote posvetili borbi za pravednije društvo i javni interes – za bolje obrazovanje, zdravstvo, pravosuđe, kulturu, radnička i ljudska prava.

Dokazali smo se znanjem i borbenošću, a u politiku smo ušli jer Hrvatska treba promjenu. Veliko iseljavanje mladih, sve veća nejednakost i politička korupcija trajna je ostavština vladajućih političkih garnitura. Nemamo više ni volje ni vremena za političare i politiku koji godinama uništavaju društvo i državu i ne nude nikakvu viziju. Mi možemo bolje! Možemo Hrvatsku učiniti pravednim i održivim društvom u kojem svi dobro žive.

Dokazali smo se i svojim hrabrim i odlučnim vođenjem Zagreba i Pazina. U tim smo gradovima iz temelja promijenili način upravljanja na dobrobit ljudi, zaustavili korupciju i pogodovanja i pokazali da je prava promjena moguća.

Pred nama su parlamentarni izbori na kojima imamo priliku promijeniti smjer u kojem ide Hrvatska. Imamo priliku glasati za promjenu smjera, za izgradnju društva nade, solidarnosti i povjerenja, za izgradnju solidarnijeg društva u kojem ćemo stvoriti temelje za kvalitetan život.

Mi Hrvatsku vidimo kao zemlju u kojem će škole postati sigurni i sretni prostori usmjereni na stvaranje i razmjenu ideja, kao zemlju koja osigurava vrtiće za svoju djecu i u kojoj su zdravstvo i stanovanje dostupni svima, u kojoj u materijalnoj sigurnosti i adekvatnoj skrbi uživamo i u starosti. Vidimo Hrvatsku kao zemlju koja prelazi na obnovljive izvore energije uz stvaranje kvalitetnih, sigurnih i dobro plaćenih radnih mjesta, kao zemlju koja modernizira željeznice i javni prijevoz. Vidimo je kao zemlju u kojoj i narod i vlast zajedno brinu za svoj okoliš, plaže, šume, more i rijeke, u kojoj su socijalne usluge, kultura i sport dostupni i otvoreni svim građanima.

Pridružite nam u ostvarenju te vizije!

Jer zajedno – znanjem i borbenošću – možemo!