Pregled tjedna u Saboru 11. – 14.03.2024.

Pregled tjedna u Saboru od 11. – 14.3.2024.

Ovaj tjedan završavamo 10. zasjedanje Hrvatskog sabora.

U posljednjem radnom tjednu 10. saziva Sabora Urša je govorila o važnosti očuvanja kulturne baštine točnije o očuvanju orgulja. Urša sudjeluje u raspravi o Zakonu o sudovima i pita ministra Malenicu zašto ne odustaje od anonimizacije sudskih odluka. Zajedno s Jelenom sudjeluje u raspravi i polemizirala s drugim zastupnicama.  Jelena sudjeluje u drugom čitanju Zakonu o lobiranju

U utorak je Ivana govorila o stanju u zdravstvu, a Urša o imenovanju i prisezi Turudića za šefa DORH-a. Urša je kritizirala loš prijedlog Zakonu o šumama i replicirala je ministrici. Jelena se uključila u raspravu o potencijalnom korumpiranju medija javnim novcem, a dignula je i dvije povrede poslovnika

Urša je posljednji put u ovom sazivu branila naše amandmane, ponovno naglašavajući zašto je izbor Turudića za glavnog državnog odvjetnika pogrešan. Sandra je iskoristila stanku u raspravi o raspuštanju Sabora da pobroji sve razloge zašto HDZ mora otići s vlasti. Jelena je podržala imenovanje novog Pravobranitelja za osobe s invaliditetom.

Na kraju, glasali smo, a Sandra je sažela naš mandat i naš rad u Saboru tijekom posljednje četiri godine. Sva naša nastojanja i sve naše inicijative stavljene su od strane vladajućih – u čekaonicu. Kao što su i svi građani ove zemlje stavljeni na čekanje. Zato pozivamo građane da izađu na izbore!

Željeli bi se zahvaliti svima vama koji nas pratite i podržavate, kao i svima koji/e ste svojom stručnošću i idejama doprinjeli/e našem radu u sabornici. Bez vaše podrške, naša bi borba bila puno teža. Sada nam slijedi kampanja i vidimo se na izborima!