Pismo Sandre Benčić

Pismo Sandre Benčić

Dokazali smo da smo da smo nepotkupljivi. Dokazali smo da smo drugačiji, da imamo hrabrost za promjene, da bez obzira na otpore, pritiske i ucjene radimo ono što je u interesu većine građana. Od srijede ćemo zajedno s vama to raditi na razini cijele Hrvatske.

Drage i dragi,

u samoj završnici ove izborne kampanje pišem vam kako bih vas pozvala da se zajedno sa mnom odvažite ne samo zamisliti nego i izboriti drugačiju Hrvatsku

U srijedu možemo u političku povijest poslati one koji su svojim postupanjem u zadnjih osam godina kod vas izazivali osjećaj poniženja, nepravde i gaženja dostojanstva. Takvo ruganje građanima trebaju platiti visokom cijenom, a za njih je najveća cijena da izgube pristup javnim resursima – državnom proračunu i proračunima javnih poduzeća, koje koriste kao svoj osobni bankomat.

Međutim, naš glas treba odrediti još nešto: osim micanja HDZ-a i njihovog modela zarobljene države trebamo birati one koji su spremni graditi. Jer dan nakon što ih maknemo počinje posao izgradnje ove zemlje na temeljima i principima koje velika većina građana dijeli, a to su poštenjepravednostsolidarnost i međusobno povjerenje.

Za izgradnju takvog društva bit će važno imati hrabrost oduprijeti se pritiscima interesnih skupina i svih onih koji su, u sprezi s politikom, do sada parazitirali na našoj ekonomiji i našem društvu. Mi tu hrabrost imamo. To smo pokazali i u Zagrebu, i u Pazinu i u Saboru.

Dokazali smo da smo da smo nepotkupljivi. Dokazali smo da smo drugačiji. Nećete nikad vidjeti da tražimo ili dobivamo podršku Rojsa, Glavaša i sličnih. Jedina smo i sigurna brana ulasku crne desnice u vladu. Radić, Bulj, Kolakušić i Hasanbegović nikad neće biti u vladi koju ćemo podržati. Dokazali smo i da imamo hrabrost za promjene, da bez obzira na otpore, pritiske i ucjene radimo ono što je u interesu većine građana. Od srijede ćemo zajedno s vama to raditi na razini cijele Hrvatske.

Na prošlim parlamentarnim izborima 2020. godine glasalo je samo 47 posto birača. Sigurna sam da u svom okruženju imate barem nekoga tko ove srijede nije namjeravao glasati ili još uvijek ne zna za koga će glasati. Pozivam vas da ih u narednim satima (ali prije izborne šutnje) nazovete ili im pošaljete poruku i objasnitekako su ovi izbori neizmjerno važni, kako svaki glas može biti presudan za dodatni mandat kojim ćemo HDZ maknuti s vlasti i kako su oni prilika da zajedno ostvarimo Hrvatsku kakvu smo do sada mogli samo zamišljati.

Ja više ne želim samo zamišljati. Sigurna sam da to ne želite ni vi. Zato izađite na izbore. Glasajte za budućnost. Glasajte za Možemo! 

Sandra Benčić