Anketa IPSOS: 73,1% građana Pule protiv izgradnje hotela na Lungomare

Anketa IPSOS: 73,1% građana Pule protiv izgradnje hotela na Lungomare

Čak 73,1 posto Puležanki i Puležana koji bi izašli na referendum je protiv izgradnje hotela na području Lungomare na mjestu današnjeg velikog nogometnog igrališta i teniskih terena!

Čak 73,1 posto Puležanki i Puležana koji bi izašli na referendum je protiv izgradnje hotela na području Lungomare na mjestu današnjeg velikog nogometnog igrališta i teniskih terena, pokazuju rezultati ankete koju je za političku platformu Možemo! provela agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja Ipsos.

“Zajednički prostor Lungomare koji svi dijelimo nije nešto s čime naši sugrađani i sugrađanke žele trgovati, već žele da im i dalje ostane na uživanje. To su sada dokazali i rezultati ankete. Većina Puležanki i Puležana smatra kako je o hotelu potrebno provesti referendum, a gotovo tri četvrtine Puležanki i Puležana bi na tom referendumu glasalo protiv izgradnje hotela na Lungomare. To je velika i važna poruka svim vijećnicima u Gradskom vijeću Grada Pule, a posebno gradonačelniku Filipu Zoričiću: Puležani žele referendum i na njemu je da referendum omogući”, istaknula je Dušica Radojčić, predsjednica gradskog vijeća Pule i Možemo! Pula. 

Od ispitanih, 24 posto podržava izgradnju hotela, dok 2,9 posto ne zna ili nije sigurno. 

Da bi Grad Pula trebao provesti referendum o izgradnji hotela na području Lungomare smatra 61,7 posto ispitanika, dok je protiv provedbe referenduma 33,5 posto, a onih koji ne znaju, odnosno nisu sigurni je 4,8 posto. 

Na pitanje “Koliko je vjerojatno da biste Vi osobno izašli i glasali na referendumu kada bi se on održavao naredni vikend”, 54,3 posto ispitanih izjasnilo se da bi sigurno glasali, 24,5 posto izjasnilo se kako bi vjerojatno glasali, 5,8 posto vjerojatno ne bi, 13 posto sigurno ne bi, a 2,4 posto ispitanih ne zna ili nije sigurno.

Radojčić je istaknula kako je iznimno zadovoljna rezultatima provedene ankete i najavila kako će pulski Možemo!, ukoliko Gradsko vijeće Grada Pule ne podrži održavanje referenduma, uskoro krenuti u kampanju prikupljanja potpisa za njegovo održavanje. 

Anketa je provedena od 6. do 8. travnja 2022. godine, na slučajnom, dvo-etapno stratificiranom, reprezentativnom uzorku od 501 ispitanika starijih od 18 godina s prebivalištem u Puli.