Pregled tjedna u Saboru 4. – 8.3.2024.

Pregled tjedna u Saboru od 4. – 8.3.2024.

Ovaj tjedan obilježen je drugim čitanjem paketa zakona koji uključuju uvođenje femicida ali i Lex AP.

Ovaj tjedan obilježen je drugim čitanjem paketa zakona koji uključuju uvođenje femicida ali i Lex AP pa smo odmah sazvali presicu. Tijekom rasprave o ovim zakonima – Zakonu o kaznenom postupku, Kaznenom zakonu i Zakonu od zaštiti nasilja u obitelji – Urša je zatražila stanku na početku, a potom replicira ministru. Sandra i Urša su zajedno, u ime Kluba, iznijele naše stavove. Damir Bakić je iskoristio priliku da suoči ministra Malenicu s lažima koje je iznio u medijima. Predali smo amandmane a dan završavamo Sandrinim gostovanjem u Otvorenom. 

Urša je sudjelovala u raspravi o Zakonu o načinju izvršenja presuda ESLJP-a u skupini predmeta Statileo protiv Hrvatske, koji se tiče rješavanja statusa zaštićenih najmoprimaca. Također smo predali amandmane. Slijedila je objedinjena rasprava o Zakonu o arhivskom gradivu i arhivama, Zakon o muzejima i Zakon o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti, u kojoj je također sudjelovala Urša

Tjedan je završila Ivana obilježavanjem Međunarodnog dana žena. 

Sljedeći tjedan je zadnji tjedan zasjedanja Sabora u ovom sazivu. Završavamo u četvrtak sa glasanjem, a nama onda predstoji kampanja pa izbori! Veselimo se i vidimo se!