Zdravko Krznar (HP)

3. izborna jedinica

Suosnivač i tajnik stranke Hoćemo pravedno!

Rođen sam 1961. u Zagrebu gdje sam završio osnovnu, srednju tehničku školu, a zatim i fakultet strojarstva i brodogradnje. Smatram to osobnim uspjehom s obzirom da se to sve događalo u, za nas tada mlade, ,,burnim“ osamdesetim, a usput sam se i oženio i dobio dvoje djece.

Radna iskustva kao dip.ing.stroj. stjecao sam na raznim operativnim, rukovodećim i direktorskim radnim mjestima u nekoliko većih firmi (Končar, TEP, AD Plastik) u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2005. sam samostalni poduzetnik na području prerade plastike i robotike. Od 2011. godine najstariji sin preuzeo je vođenje firme u Sv. Nedelji koja je danas u njemačkom vlasništvu. Drugi sin mi je odvjetnik, a trećem pomažem da stavi na noge svoju firmu.

Politički angažman imao sam u stranci HNS od 1999. do 2004. te kasnije u stranci HSU od 2014. do 2020. Suosnivač sam stranke Hoćemo pravedno, stvorene iz revolta bivših članova  na odnose u stranci HSU. Osnovna motivacija za politički angažman mi je ostaviti svijet unucima i ljudima bolji nego što je bio.

Oženjen sam, otac triju sinova i djed troje unučadi. Supruga je profesorica u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi.

Slobodno vrijeme trošim na planinarenje / izlete, moto vikende, ples i tamburaško sviranje.

Moj moto: Tko hoće nađe način, tko neće nađe razlog.