Vladimir Dimić

4. izborna jedinica

Kao član (osnivač) Nove Ljevice na lokalnim izborima u Zagrebu osvojio sam dva puta mandat u VGČ Trnje. Rođen sam u Vinkovcima. Nakon Gimnazije M.A. Reljković (Vinkovci) 1972. dolazim u Zagreb na studij te upisujem Interfakultetski studij prometa pri građevinskom fakultetu.

Diplomirao cestovni i željeznički promet. Nakon odsluženog vojnog roka zaposlio se 1981. na Hrvatskim željeznicama. Radio sam kao tehnolog u timu koji je izradio vlastitu aplikaciju IST (Informatička provedba voznog reda u realnom vremenu koja je i danas u funkciji). 

2018. godine po navršenih 65 godina otišao sam u mirovinu kao Voditelj grupe za IST HŽ-a. Od 1986. godine sadim stabla na zelenim površinama grada Zagreba (o toj aktivnosti snimljen je dokumentarni film “Čovjek i drvo” ). Posadio sam više od 1000 stabala u gradu Zagrebu.

Imam suprugu, dva sina i dva unuka. Napisao sam knjigu kratkih priča “Život”. Bavim se fotografijom (imao sam četiri samostalne izložbe fotografija). Radio sam 2 godine na Radio Vinkovcima i 2 godine na Radio Velika Gorica kao muzički urednik.