Vinka Lozica

10. izborna jedinica

Ja sam Vinka Lozica, rođena sam 1984. u Rijeci.

Nakon završene gimnazije u Korčuli, upisujem Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te se nakon diplome vraćam kući.

Politički sam aktivna od 18. godine, ali moj se društveni angažaman značajno pojačava povratkom na otok nakon faksa.

Ističem desetogodišnji rad na feminističkoj radio emisiji K’o žena te 2016. kao godinu u kojoj se neposredno politički aktiviram ulaskom u Gradsko vijeće Grada Korčule.

Uslijedio je angažman u gradskom kotaru Stari grad i brojne druge društveno političke akcije što kroz udrugu antifašista zatim kroz vrlo aktivan feministički kolektiv K’o žena i na kraju kroz Udrugu za promicanje ljudskih prava i građanskog aktivizma Kap s kojom jednom godišnje održavamo mentalnu higijenu organizacijom i produkcijom Foruma za  raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice-Korčula After Party i dovodimo u Korčulu duh kozmopolitizma i nekadašnje korčulanske ljetne škole.

U koaliciji Nova ljevica, Srđ je Grad i Možemo politička platforma  ušli smo u aktualni saziv gradskog vijeća s jednim mandatom.

Naša politička grupa u Korčuli izuzetno je angažirana na obrani javnih dobara-pomorskog dobra, ali i prostora u cjelini, kao resursa kojeg nepovratno uništavamo.

Kroz aktivan rad u regionalnoj, lokalnoj i mjesnoj samoupravi neprestano se zalažemo za održivost života na otoku-održiv turizam koji ne pili granu na kojoj sjedimo i ne tjera lokalno stanovništvo na periferiju da bi ostala prazna ljuštura starih gradskih jezgri, održivo i priuštivo stanovanje, opstanak krhkog eko sustava, stabilno zdravstvo i prometna povezanost skrojena po mjeri lokalnog stanovništva, a ne masovnog turizma.

Kandidaturu na listi za X. izbornu jedinicu vidim kao logičan slijed događaja.

Vjerujem u ljude s kojima sam na listi te ih smatram istinskom inspiracijom. Vjerujem da dijelimo istu viziju budućnosti.

Istovremeno, trenutak u kojem se nalazimo, obilježen krajnjim beznađem i bijesom, dodatno me motivirao da preuzmem odgovornost i svoje znanje i sposobnosti stavim na raspolaganje društvu i svojoj zajednici.