Mislav Šajatović Šuba

5. izborna jedinica

Od srednje škole sam volonter Crvenog križa i dobrovoljnog vatrogasnog društva, odakle i dolazi moja izrazita motivacija za organizirani humanitarni rad te jačanje kapaciteta društva za pripremu i odgovor na katastrofe, uspostavom i jačanjem sustava civilne zaštite koji je godinama zanemaren.

Aktivno sam sudjelovao u pružanju pomoći stanovništvu nakon poplave u istočnoj Slavoniji u svibnju 2014. i migrantskome valu tijekom 2015/16. Nakon toga se okrećem obrtništvu te vodim svoj obrt za prijevoz i usluge do pandemije COVID-19 te Zagrebačkog i Petrinjskog potresa kada se ponovo angažiram u Crvenom križu te vatrogasnom društvu. 2021. i 2022. provodim na Baniji radeći u Sisačkom Crvenome križu iz kojega se u svibnju 2022. vraćam u Zagreb gdje i danas radim.

Svoj politički angažman započeo sam priključivanjem referendumu Ne damo naše autoceste nakon kojega je prirodno bilo priključiti se platformi Zagreb je NAŠ! neposredno nakon osnutka platforme tijekom 2017. Od 2021. član sam radne grupe Možemo! za ljudsku sigurnost u kojoj se primarno bavim sustavima civilne zaštite i vatrogastva, te sam i sukoordinator grupe. Trenutno sam i vijećnik u vijeću Zagrebačke gradske četvrti Trešnjevka sjever.

Moja motivacija je prije svega jačanje demokratizacije sustava sigurnosti i zaštite, te jačanja socijalnih poluga društva koje će društvo pružati svojim najugroženijim članovima i skupinama. Također želim pridonijeti stavaranju okruženja koje bi privuklo mlade koji istinski žele promjene i boljitak u društvu.