Luka Kerečin

  1. izborna jedinica

Imam 32 godine i dovoljno sakupljenog poslovnog i političkog iskustva kako bih efikasno i uspješno zagovarao ideje iza kojih ova stranka stoji. Prvenstveno me zanimaju teme digitalizacije, gospodarstva i politike za mlade.

TRI STVARI NA KOJE SAM PONOSAN

1. Nakon života u inozemstvu, vraćam se u Hrvatsku usprkos jezičnoj barijeri i inzistiranju ljudi oko mene da griješim. Nakon nekog vremena, pokrenuo sam svoj posao i smatram se uspješnim u onome što radim.

2. S bendom Let 3 stvorio sam “ŠČ” kao pop kulturni fenomen, gurajući ideje slobodnog društva u domove diljem Hrvatske i Europe. Za taj rad bend je ove godine nominiran za komunikatora godine.

3. Sudjelovao sam u svakoj ZA GRAD, ZJN i M! političkoj kampanji od 2016. Uloge su uključivale koordinaciju terena, vođenje društvenih mreža, pisanje newslettera, pregovaranja za liste, sakupljanje potpisa i dijeljenje letaka. Na lokalnim izborima bio sam član komunikacijske grupe te asistent Tomislavu Tomaševiću.

TKO JE LUKA?

Odrastao sam u Omanu. Završio sam diplomaciju na American University u Washington D.C.-u, pa usavršavao ruski na Sveučilištu u Sankt Petersburgu. Egzistenciju ostvarujem osmišljavanjem i provođenjem komunikacijskih kampanja brendova, digitalnih proizvoda, glazbenika, festivala kao i naše stranke. Proponent sam agilnog pristupa vođenju projekata, kao i cjeloživotnog učenja. Brzo učim i mogu se prilagoditi brojnim situacijama što reflektira i moj CV.

Karijeru počinjem radom u Washingtonu gdje sam se bavio potporom zviždačima u jeku krize s Edwardom Snowdenom. Vraćam se u Hrvatsku i kratko radim u lobističkom i „public affairs” uredu. U ulozi marketing managera, bio sam zadužen za širenje United POP akademije, a nakon godinu dana akademija bilježi rast studenata za 200%. Kao predavač, tamo već 4 godine predajem digitalne komunikacije.

Kao član marketinškog tima u Infinumu, jedne od najvećih domaćih IT agencija, zadužen sam za brending i predstavljanje rapidno rastuće agencije na tržištima gdje otvaramo nove urede, odnosno u Makedoniji, Nizozemskoj, Njemačkoj i Crnoj Gori. Otvaram svoju agenciju čiji su klijenti iz domene showbusinessa. Bend Let 3 kroz pet godina zajedničkog rada predstavljam novim publikama a kulminacija našeg rada završila je pobjedom na Dori, odlaskom na Eurosong te kreiranje ŠČ! brenda čija prodaja i danas obara rekorde u Hrvatskoj. 

Prije 3 mjeseca, pridružujem se Možemo. Jako sam ponosan na učinjeno u domeni proizvodnje sadržaja i promjeni paradigme komunikacije stranke na digitalnim kanalima.