Ivan Špiranović

4. izborna jedinica

Rođen sam u Osijeku. Oženjen sam i otac troje djece. Diplomirao sam na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Tečno govorim engleski jezik. Zadnjih 20 godina veliki dio života provodim u inozemstvu. Život vani je na mnogo načina utjecao na mene. Upoznao sam nove kulture i susreo se sa mnogim pragmatičnim rješenjima u društvu, te stekao vrijedno iskustvo na raznim područjima. Vjerujem da sa svojim znanjem i iskustvom iz inozemstva mogu doprinijeti napretku Hrvatske u mnogim područjima, od ekonomije i politike do kulture i obrazovanja.

Kao neformalni borac za ljudska prava i prava životinja, veliki sam zagovornik zelene tranzicije i borbe protiv korupcije, nepotizma i elitizma bilo koje vrste. To je i jedan od razloga zašto sam se priključio platformi Možemo! Promotor sam rodne ravnopravnosti, bicikliranja, korištenja javnog prijevoza, ekologije, pošumljavanja i boravka u prirodi. Moja je želja da Hrvatska postane humana zemlja jednakih mogućnosti za svakoga, posebno za buduće generacije. Istinski vjerujem u snagu zeleno-lijeve politike s ciljem osiguravanja perspektivnije budućnosti za sve.

Zalažem se za održivi razvoj s ulaganjem u zelene resurse, za socijalnu pravdu i borbu protiv nejednakosti, jačanje demokracije kroz transparentnost i aktivno sudjelovanje svih građana, mir i solidarnost u regiji, te zaštitu ljudskih prava. Isključivo zajedništvom možemo izgraditi Hrvatsku u kojoj svi imaju jednaku šansu za napredak, u kojoj se poštuje priroda i ne uništava okoliš u korist profita, te u kojoj postoji pravda i solidarnost!