Ivan Slavica

9. izborna jedinica

Ja sam Ivan Slavica, imam 23 godine i dolazim iz Šibenika. U Šibeniku sam završio osnovnu školu i gimnaziju, a nakon položene mature dolazim u Zagreb na studiji prava. Na prošlim parlamentarnim izborima sam bio najmlađi kandidat, a zastupao sam zeleno-lijevu koaliciju u IX. izbornoj jedinici.

Moj pravi politički angažman počinje u Novoj ljevici gdje sam na unutarstranačkim izborima izabran za člana Izvršnog odbora stranke. U svibnju 2021. godine Nova ljevica u Šibeniku izlazi s SDP-om na izbore za gradsko viječe i osvajamo četiri mandata, a ja postajem vijećnik. Smatram da u gradskom vijeću vjerodostojno zastupam program naše stranke i da ćemo na idućim lokalnim izborima polučiti još bolji rezultat te doći u poziciju da kreiramo politiku grada. U Možemo! sam se formalno učlanio prošle godine i na unutarstranačkim izborima postao član Vijeća stranke.

Motivacija za sudjelovanje na parlamentarnim izborima mi je želja da hrvatsko društvo konačno iščupamo iz ralja korupcije i kriminala. Također, kao saborski zastupnik borio bih se: za radnička prava, antifašizam, da se Ustavom osigura pravo žena na besplatan i dostupan pobačaj, izgradnju stanova za javni najam, uvođenje građanskog odgoja u sve škole, besplatne vrtiće, da država konačno isplati zaostale plaće radnicama šibenske Revije, protiv izgradnje golf terena na Prukljanskom jezeru, protiv bespravne gradnje…

Spisak mojih želja je jako dug, a nadam se da ćemo ih po dolasku na vlast što više uspjeti realizirati i Hrvatsku konačno urediti po mjeri svakog čovjeka.