Igor Miošić

10. izborna jedinica

Zovem se Igor Miošić. Živim u Dubrovniku. Imam 60 godina. Oženjen. Otac dvoje djece. Diplomirao sam Filozofiju i Engleski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i zadnjih tridesetak godina radim kao profesor u Gimnaziji Dubrovnik, posljednjih par u zvanju izvrsnog savjetnika. U struci sam se bavio filozofijom odgoja, unapređenjem nastave filozofije (autor sam Priručnika za nastavu filozofije i član Državnog povjerenstva za natjecanje iz Filozofije) te popularizacijom filozofije organiziranjem filozofskih kružoka. Dugo sam bio aktivan i u civilnom društvu, kao pokretač i tajnik Udruge za promicanje medijske kulture Luža i suorganizator Festivala filma djece i mladeži Mediterana (DUFF).

Krajem 2012. godine priključujem se inicijativi Srđ je naš i aktivno sudjelujem u organiziranju prikupljanja potpisa za referendum o golfu na Srđu. Nakon što su zbog restriktivnih zakona rezultati referenduma proglašeni neobvezujućima, dio inicijative Srđ je naš odlučuje se sredinom 2013. godine politički angažirati pokretanjem nezavisne liste i sudjelovanjem na izborima za Gradsko vijeće grada Dubrovnika. Kao nositelj liste bio sam jedan od prva tri vijećnika liste Srđ je grad u Gradskom vijeću do raspuštanja vijeća 2015. godine. Nakon 2015. godine sudjelujem u političkom radu liste Srđ je grad na gradskoj, a od 2020. godine i županijskoj razini. Na osnivačkoj skupštini stranke Srđ je grad 2020. godine izabran sam za sukoordinatora stranke,  a tu dužnost obnašam i trenutačno u drugom mandatu.

Jedan sam od osnivača platforme Možemo!, a nakon potpisivanja Ugovora o partnerstvu između stranaka Možemo! i Srđ je grad postajem i član Vijeća Možemo! Sukladno Statutima stranaka, član sam stranke Srđ je grad i stranke Možemo!.