Dragica Trumbetaš (HP)

3. izborna jedinica

Rođena u Bednji kao četvrto dijete u obitelji kojoj je jedina djelatnost bila poljoprivreda. Nakon srednjoškolskog obrazovanja zbog materijalne situacije uslijedilo je zaposlenje u Zagrebu u tvornici Končar – Transformatori s planom za školovanje uz rad. No  uslijedilo je osnivanje vlastite porodice, majčinstvo i obiteljske obaveze . 

U Končaru sam zaposlena u proizvodnji, prošla sam sve proizvodne procese, nametnula sam se kao produktivan radnik koji se snalazi u svim izazovima proizvodnje od  uhodavanja novih strojeva do montaže aktivnih dijelova koji su zahtijevali rad s alatima poput bušilice, te složenih preciznih namota koji su služili kao “normale” za ispitivanje preciznih mjerenja točnosti dijelova transformatora, a vodila sam i jedan proizvodni odjel koji je bio prva karika i lančanoj proizvodnji .

U kolektivu sam prepoznata i kao precizan i kvalitetan radnik i uslijedile su nagrade. Nagrada za najboljeg proizvodnog radnika RO Transformatori u konkurenciji 5000 radnika. 

Drugo priznanje dobila sam za tehnološko rješenje po kojem se sat rada na jednom aktivnom djelu transformatora s 18 h smanjio na 8 h.  U radu smo imali 125 transformatora koji su u svom sastavu imali 5 aktivnih dijelova na koje se odnosilo moje inovativno rješenje.

Transformatori su bili za tržište u Indiji, a ostvarena je velika materijalna ušteda, sat rada tada je imao cijenu 25 DM.

Uslijedila je nagrada SOUR-a koja je bila najveća nagrada u kolektivu koji je imao 25 000 zaposlenih na prostoru svih Republika bivše države.

Slijedi niz godina obučavanja novih radnika, uvođenje novih tehnoloških rješenja uz konstantnu borbu za prava radnika  na nagradu za ostvarenu produktivnost i što bolje uvjete rada.

Danas u mirovini kao invalid rada, predsjednica stranke Hoćemo pravedno koja u fokusu interesa ima umirovljenike, radnike i poljoprivrednike.