Donat Radas

6. izborna jedinica

Rođen sam u Zagrebu 1990. godine gdje sam nakon završene prirodoslovno-matematičke gimnazije (XV. gimnazija) stekao i svoje akademsko obrazovanje: naziv prvostupnika dizajna vizualnih komunikacija na Studiju dizajna i naziv magistra montaže na Akademiji dramske umjetnosti.

2013. godine uključio sam se u rad zagrebačkog Radio Studenta gdje sam volontirao 6 godina, a 2020. pokrenuo sam vlastiti studio za audiovizualnu proizvodnju. Krajem iste godine uključio sam se u kampanju stranaka Zagreb je NAŠ! i Možemo! za lokalne izbore u Zagrebu, te sudjelovao u koordiniranju kampanje na području četvrti Podsused-Vrapče. Od lipnja 2021. sam predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsused-Vrapče.

Stečeno povjerenje bitno nam je opravdati odgovornim vođenjem četvrti i realizacijom velikih projekata kao što su uređenje centra Vrapča sa izgradnjom nove tržnice, izgradnja novog izletišta na Savi u Podsusedu i projekti unaprjeđenja prometne infrastrukture. Unutar Možemo!, sudjelovao sam u procesu sastavljanja programa za promet za nadolazeće izbore.

Od 2021. godine sudjelujem na nizu neformalnih obrazovnih programa čiji je naglasak na lijevim i zelenim politikama, ljudskim pravima i izgradnji održivog mira: Mirovnim studijima (CMS), Zelenoj akademiji (IPE), ljetnoj školi društvene angažiranosti i demokracije ANDEM (IFDT Beograd), treningu u sklopu projekta “Moj grad kroz vrijeme” (Documenta).