Davor Cibula

5. izborna jedinica

Rođen sam i živim u Slavonskom Brodu u kojem sam završio Strojarski fakultet. Zaposlen sam u struci u poduzeću za izradu kotlova. Oženjen sam i otac dvojice dječaka. Član sam Brodske udruge tamburaša i sviram u Brodskom tamburaškom orkestru.

Prije tri godine ponovo sam postao član Savjeta mladih grada Slavonskog Broda i trenutno kao potpredsjednik zajedno s drugim udrugama radimo na mnogim projektima za mlade u gradu. Svojim iskustvom rada u privatnom sektoru, preko deset godina znam koliko država guši privatni sektor i koliko nepotrebne administracije i nameta stvaraju problem poduzetnicima, da ponude radnicima bolje uvjete, a razlog je samo da bi država mogla financirati nepotrebno veliki broj općina, ureda, agencija, nesposobnog vođenja državnih firmi zbog stranačkog uhljebljivanja.

V. Izborna jedinica u zadnjih 33. godine nikada nije imala saborskog zastupnika koji se stvarno borio za građane koji žive i pokušavaju raditi u Slavoniji, većina zastupnika su bila stranački vojnici ili ih nisu zanimali problemi. Smatram da svojom kandidaturom to mogu promijeniti. Poljoprivreda i mala gospodarstva skoro više i ne postoje. Kada sam odrastao 90-ih godina u selima u okolici Broda skoro svaka kuća je imala krave, svinje, peradi. Danas je nemoguće pronaći za kupiti domaće mlijeko, svinjogojstvo je nestručnim vođenjem zaraze svinjske kuge uništeno, industrija se još uvijek nije oporavila od lopovske privatizacije i sustavnog uništavanja.

Veliki odljev mladih gdje je stanovništvo u zadnjih deset godina skoro prepolovljeno. Danas nam se više ne događaju ekonomske migracije, ali veliki broj migracija se događa jer su građani nezadovoljni čekanjem pregleda u bolnicama, korumpirano i sporo sudstvo. Svojim dosadašnjim radom dokazao sam da mogu, želim i znam mijenjati stvari na bolje, trenutno samo u svom gradu i borbom za mlade, uz vašu podršku to isto ću raditi za sve građane.