Bojana Bilić

5. izborna jedinica

Rođena sam 1979. Godine u Osijeku, majka dvoje djece. Diplomirala sam na Ekonomskom Fakultetu, nakon toga završila međunarodni postdiplomski studij iz u Austriji na Fakultetu Primjenjenih znanosti iz područja Međunarodnog konzaltinga. Tečno govorim engleski i njemački jezik. Trenutno zaposlena u njemačkoj korporaciji TÜV Nord Cert GmbH koja je jedan od lidera na svjetskom tržištu za certificiranje ISO standarda.

Imam 20 godina radnog iskustva na raznim područjima. Iskustvo se najviše odnosi na korporacije i veće organizacijske strukture. S obzirom da sam veliki dio života provela u inozemstvu smatram da se puno prakse iz vana može primjeniti i kod nas. Puno država se odavno suočilo s problemima koje Hrvatska trenutno vrti a te prakse trebaju služiti kao benchmarking Hrvatskoj. U lokalnoj inicijativi sam aktivna od samoga počeka stvaranja Možemo! na području Osijeka. Angažirana na sve moguće načine od tehničke potopre kao sakupljanja potpisa na štandovima na prvim izborima, svojim marketinškim iskustvom pomogla pri kreiranju fotografija za lokalnu web i FB stranicu, održavanje iste, SEO, kreiranje vizuala. Osim svoje potpore, smatram najveći doprinos predlaganje rješenja za lokalne probleme koje sam uvidjela iz praksi u Beču. Jedan od primjera je javna platforma grada Beča za iznošenje peticija koju smo predočili Gradu Osijeku kao primjer demokratke prakse iz EU.

Često pravilo kojim se vodim je: Ne izmišljati toplu vodu. U gradu Beču sam pratila politiku i prvi dolazak na vlast Zelene stranke koja je uvela određene promjene vezano za organizaciju prometa i zelenilo grada. Bez obzira na zelenu politiku, puno drugih problema i izazova je dovedeno pod kontrolu te regulirano kroz određene mjere koju su svima vidljive. Teme koje bi voljela pokrenuti u Saboru su: Informatizacija/Digitalizacija Centra za Socijalnu skrb i Kreiranje Poljoprivredne strategije (koja od samostalnosti HR nije napravljena)