Ana Šimić

9. izborna jedinica

Ana Šimić rođena je 2. veljače 1977. u Šibeniku. Diplomirala je 2003. godine Kulturu i turizam na Filozofskom fakultetu u Zadru i 2005. Knjižničarstvo na Filozofskom fakultetu u Osijeku, dislocirani studij u Zadru. Stručno zvanje viši knjižničar stekla je 2017. godine. U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik zaposlena je od 1997. Voditeljica je Narodnog i Znanstvenog odjela Knjižnice te njezinog Ogranka Zaton i članica Hrvatskog knjižničarskog društva i Knjižničarskog društva Šibenik. Autorica je i suautorica nekoliko stručnih radova objavljenih u časopisima i zbornicima, suautorica izvornog znanstvenog rada o povijesti šibenskog novinstva i suradnica na dvjema knjigama koje se bave istom tematikom te je sudjelovala u provođenju nekoliko projekata.

Od 2013. članica je Udruge Franak u kojoj je aktivna od 2016. i bori se za prava potrošača korisnika usluga kreditnih i financijskih institucija. Aktivno se bavila temom medicinski potpomognute oplodnje te se zalagala za poboljšanja i rješavanje problema u ovoj grani medicine. Kao osoba koja je preboljela karcinom dojke i zabrinuta je porastom broja oboljelih od ove, ali i drugih vrsta malignih bolesti, svojim iskustvima nastoji u javnosti podizati razinu svijesti o prevenciji, važnosti ranog otkrivanja bolesti, životu s dijagnozom te liječenju. Od 2022. aktivna je članica i volonterka Lige protiv raka Šibensko-kninske županije, a od 2021. članica je Lions kluba „Luca“. Za svoj doprinos društvenom životu, 2023. je bila nominirana za izbor Šibenske grandece, žene koja svojim nesebičnim djelovanjem u različitim djelatnostima pridonosi podizanju razine kvalitete života lokalne zajednice u cjelini ili skupinama kojima su pomoć i potpora potrebni. Voli čitati i pisati, a voli i glazbu, 11 godina je svirala flautu u Šibenskoj narodnoj glazbi.

Ne voli nepravdu, ne voli se svrstavati u kalupe, raduje je pomagati drugima kad može, uporna je i rijetko odustaje od bilo čega. Opuštaju je duge šetnje sa suprugom i njihovim psom.