Gradonačelnici Budimpešte, Innsbrucka i Grenoblea podržali Tomaševića i zeleno-lijevu koaliciju

Gradonačelnici Budimpešte, Innsbrucka i Grenoblea podržali Tomaševića i zeleno-lijevu koaliciju

Gradonačelnik Budimpešte Gergely Karácsony, gradonačelnik Innsbrucka Georg Willi i gradonačelnik Grenobla Éric Piolle uputili su video podrške kandidatu zeleno-lijeve koalicije Tomislavu Tomaševiću za njegovu kandidaturu za gradonačelnika  Zagreba.

Zagreb, 11. svibnja 2021. – Gradonačelnik Budimpešte Gergely Karácsony, gradonačelnik Innsbrucka Georg Willi i gradonačelnik Grenobla Éric Piolle uputili su video podrške kandidatu zeleno-lijeve koalicije Tomislavu Tomaševiću za njegovu kandidaturu za gradonačelnika  Zagreba.

Gradonačelnik Karácsony u svojoj podršci istaknuo je kako  Zagreb i Budimpešta nisu blizu samo u geografskom smislu,  već su to ujedno gradovi prijatelji koje vežu mnoge poveznice. Naglasio je važnost da progresivna zelena agenda  osnaži svoju poziciju u našoj regiji i da zajedno djelujemo s ciljem ostvarenja održive, demokratske budućnost. Istaknuo je da politike za koje se zalaže Tomislav Tomašević, kao što su  zeleni javni prijevoz  i poticanje recikliranja, 

i za njega osobno predstavljaju ključna pitanja na kojima kao gradonačelnik radi, te pozvao građane i građanke Zagreba da svoj glas daju upravo Tomislavu Tomaševiću.

Gradonačelnik Willi, član zelene stranke, istaknuo je da je danas izazov  pronaći pravi odgovor na klimatske promjene,  a zelene promjene prvenstveno će se dogoditi  u europskim gradovima. 

Zato Zagreb treba  snažne zagovornike ovih promjena  pod vodstvom Tomaševića kao gradonačelnika – izjavio je gradonačelnik Willi.

Gradonačelnik Piolle, u svojoj je video poruci istakao  kako se raduje prilici da surađuje s Tomaševićem u mreži ekoloških gradova koji cvjetaju širom Europe – od Innsbrucka, Amsterdama i Bonna do Hannovera, kao i brojni gradovi Francuske. Prepoznaje Tomaševića kao dugogodišnjeg borca za okoliš koji već godinama s platformama Zagreb je NAŠ! i Možemo! radi na transparentnim politikama i uključivanju građana u oblikovanje svoga grada. Piolle je naglasio kako Tomašević pokazuje stvarnu strast prema građankama i građanima Zagreba i zato Tomaševića iz godine u godinu podržava sve više i više ljudi.

Izborom Tomislava Tomaševića za gradonačelnika Zagreba, Zagreb ima priliku pridružiti se sve brojnijim europskim metropolama kojima upravljaju progresivne zeleno-lijeve političke opcije, koje pokazuju važne iskorake u poboljšanju kvalitete života u gradovima vodeći računa o klimatskim promjenama i drugim izazovima 21. stoljeća.

https://youtu.be/vv4zDhY_h-4