Demanti izjave Nikole Grmoje o podršci Mostovom referendumu

Demanti izjave Nikole Grmoje o podršci Mostovom referendumu

Gospodin Grmoja, zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru, izjavio je da je dobio garanciju od cijele oporbe da će Mostov prijedlog referenduma dobiti našu podršku. Ta izjava je potpuna laž!

Klubovi zastupnika u Hrvatskom saboru – Klub zeleno-lijevog bloka, Klub Centra i GLAS-a, Klub HSS-a i Radničke fronte te Klub IDS-a najoštrije demantiraju izjavu Nikole Grmoje, zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru, izrečenu danas u medijima. Gospodin Grmoja izjavio je da je dobio garanciju od cijele oporbe da će Mostov prijedlog referenduma dobiti našu podršku.

Ta izjava je potpuna laž! Potpisani klubovi zastupnika niti su sudjelovali na sastanku zastupnika povodom referendumske inicijative, niti su na bilo koji način dali ili obećali svoju podršku. Nejasno je zašto zastupnik Grmoja ima potrebu iznositi takve laži, ali ovim putem još jednom naglašavamo da naši zastupnici ni na koji način nisu sudjelovali u toj navodnoj podršci referendumskoj inicijativi Mosta što jasno proizlazi iz svih naših dosadašnjih izjava i inicijativa.

Dapače, neki od članova naših klubova izravno su više puta upozoravali članove Mosta da će referendumska inicijativa dodatno podijeliti građane, mobilizirati antivakserski sentiment, pridonijeti širenju lažnih vijesti i teorija zavjera, te potencijalno doprinositi eskalaciji nasilja među građanima.

Sandra Benčić, predsjednica Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka
Anka Mrak-Taritaš, predsjednica Kluba zastupnika Centra i GLAS-a
Krešo Beljak, predsjednik Kluba zastupnika HSS-a i RF-a
Emil Daus, predsjednik kluba zastupnika IDS-a