Jelena Miloš

Zastupnica sam u Saboru i Skupštini Grada Zagreba. U prošlom sazivu Sabora bila sam aktivna članica Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo i Odbora za europske poslove, a u Skupštini Odbora za socijalnu skrb i zdravstvo. U stranci Možemo! koordiniram tematsku grupu za rad i socijalnu skrb, sudjelujem u koordinaciji tematskih grupa i izradi programa za nacionalne i europske izbore. 

Kao saborska zastupnica bavim se temama rada, socijalne zaštite i europske politike. Nastojim zajedno s Klubom sadržajno i argumentirano sudjelovati u svakoj raspravi, davati prijedloge za poboljšanje života građana, te odgovorno i posvećeno raditi zastupnički posao.

Veći dio profesionalne karijere radila sam u sindikatima i nevladinim organizacijama gdje sam stekla organizacijsko, programsko i upravljačko iskustvo. Radila sam na kampanjskim, programskim i zagovaračkim poslovima u europskoj sindikalnoj centrali Uni Europa u Briselu koja okuplja 7 milijuna uslužnih radnika diljem Europe. Prethodno tome sam radila kao programska savjetnica u Institutu za političku ekologiju.

Završila sam master političkih znanosti na sveučilištu Université Libre de Bruxelles (ULB), a ujedno sam diplomirala engleski i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.