Draženka Polović

Rođena sam i živim u Karlovcu. Diplomirala sam komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (1985.) te bibliotekarstvo. Od 1985. radila sam uglavnom kao profesorica u karlovačkim školama; od 1999. do 2003. voditeljica sam Županijske matične službe pri Gradskoj knjižnici “I. G. Kovačić” u Karlovcu, a od 2003. knjižničarka sam školske knjižnice i voditeljica EU projekata Ekonomsko-turističke škole.

Bavim se kulturnom poviješću Karlovca, publicistikom, objavljujem književne recenzije i članke; autorica sam brojnih članaka iz povijesti školstva, kulture, književnosti, kinematografije i popularne kulture Karlovca u znanstvenim, književnim i drugim hrvatskim časopisima. Uredila sam brojne knjige poezije, proze i publicistike. Aktivna sam u društvenom i javnom životu Karlovca.

Bila sam članica Inicijativnog odbora Političke platforme Možemo! i potom koordinatorica lokalne grupe Karlovac. Članica sam stranke Možemo! od njezina osnutka i vijećnica u Gradskom vijeću Karlovca 2021. – 2025.