PREDSTAVLJANJE KOALICIJE U 9. IZBORNOJ JEDINICI

PREDSTAVLJANJE KOALICIJE U 9. IZBORNOJ JEDINICI

U nedjelju, 21. lipnja u Šibeniku smo predstavili listu koalicije Možemo! – Nova ljevica – Radnička fronta – OraH – Zagreb je NAŠ! – Za grad za 9. izbornu jedinicu. 

U nedjelju, 21. lipnja u Šibeniku smo predstavili listu koalicije Možemo! – Nova ljevica – Radnička fronta – OraH – Zagreb je NAŠ! – Za grad za 9. izbornu jedinicu. 

Tomislav Tomašević (Možemo!) je izjavio da je ponosan na listu koalicije u 9. izbornoj jedinici koju nosi Atana Grbić – Martinović koja ima dugogodišnje aktivističko iskustvo u zaštiti okoliša, a na listi je i Ivan Slavica iz Šibenika koji je vjerujemo najmlađi kandidat na ovim parlamentarnim izborima.

„Nalazimo se u deindustrijaliziranom gradu Šibeniku koji previše ovisi o turizmu i nekretninskim špekulacijama. U Šibensko – kninskoj županiji se nalaze i vjetroelektrane zbog kojih je uhićena Josipa Rimac, a tad je cijela javnost vidjela da se ni pašnjaci niti poljoprivredni poticaji ne mogu koristiti bez stranačke iskaznice HDZ-a ili veze s moćnikom iz HDZ-a. Kad uđemo u Sabor borit ćemo se da u ovoj zemlji više nije potrebno imati ničiju stranačku iskaznicu kako bi se dobio posao ili ostvarilo neko pravo“.

Atana Grbić – Martinović (OraH) izjavila je:

„Naša najveća izborna jedinica obiluje plodnim poljima, čistim morem, još uvijek čistom vodom, a proizvodi svega 50% hrane. Tijekom ove krize, više nego ikada vidjeli smo koliko smo ranjivi i koliko nismo samodostatni. Vidjeli smo u ovoj krizi kako jedna kriva odluka kao što je bila odluka o zatvaranju naših pijaca/tržnica mijenja sastav naših tanjura, dok su velike trgovine imale mogućnost rada. U Saboru ćemo se zalagati za dostojanstvo naših poljoprivrednika i za zelenu javnu nabavu. Svi naši dječji vrtići, škole, bolnice, studenske menze prioritizirat će lokalno proizvedenu hranu.“

Ivan Slavica (Nova ljevica) izjavio je:

„Govore mi ljudi ovih dana da sam ušao u politiku radi osobne koristi i da bih si sredio posao. Ušao sam u politiku upravo da bih se borio protiv toga. Da bih se borio protiv HDZ-a koji 30 godina tako funkcionira i koji nam mijenja prošlost, koji nam uništava sadašnjost i koji nam želi oduzeti budućnost. Posebice nama mladima koji želimo ostati ovdje i zasnovati obitelj i da imamo dostojanstvene uvjete rada bez da moramo imati nečiju stranačku iskaznicu.“

David Bilić (Radnička fronta) je istaknuo kako bi se na prvi pogled reklo da više nema one borbene, crvene, radničke i antifašističke Dalmacije, ali da, unatoč dominaciji HDZ-a i Crkve, ona nikada nije u potpunosti nestala. Istaknuo je kako je nakon 30 godina zapuhao neki „novi vitar“ i kako je vrijeme da Dalmacija razvije zastavu i to onu crvenu, ali i da sada uz nju stoje i zelena zastava, kao i ona duginih boja.

„Pozivam sve da dođu na birališta 5.7. i to ovoga puta bez štipalice na nosu“, poručio je Bilić, pritom istaknuvši RF-ova imena na listi: Doru Zvjerković, Valentinu Luketu i Ivana-Boška Habuša.

Rada Borić (Nova ljevica) je istaknula da dok premijer i HDZ obilaze 9. i 10. izbornu jedinicu pokušavajući sanirati štetu koju su učinili u gradovima kao što su Šibenik, Split i Dubrovnik i u čitavoj Dalmaciji, mi vjerujemo da i ti gradovi kao i Dalmacija mogu bolje.

„Besramno je kako desnica vodi izbornu kampanju na temi kršenja prava žena. Kandidatkinje i kandidati iz naše zeleno-lijeve koalicije imaju znanje i borbenost mijenjati Hrvatsku i kad uđemo u Sabor više neće ništa biti isto“.