Marina Ivandić

2. izborna jedinica

Diplomirala sam hrvatski i slovački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Trenutno sam sukoordinatorica stranke Zagreb je NAŠ! i, slijedom toga, članica Upravnog odbora Možemo! te predsjednica našeg kluba zastupnika i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Aktivno sam sudjelovala u izgradnji stranaka ZJN i Možemo! od njihovih početaka, gdje sam se ponajviše bavila organizacijom i razvojem platformske i stranačke infrastrukture kroz rad na uspostavi i jačanju zagrebačkih kvartovskih grupa.

Budući da sam 10-ak godina bila što zaposlena, što aktivna u sindikatima, u našim strankama sam se programski bavila razradom stavova i politika iz područja rada i s time povezane rodne ravnopravnosti. Sudjelovala sam u više građanskih inicijativa za zaštitu javnih dobara, poput inicijative Ne damo naše autoceste kojom smo spriječili privatizaciju Hrvatskih autocesta i inicijativa vezanih uz zaštitu javnih prostora u Zagrebu.

Po logici uloge u našem klubu u Gradskoj skupštini, u Gradu Zagrebu pratim široki spektar tema i sudjelujem u različitim aspektima pripreme i usuglašavanja pojedinih politika i pozicija te njihovom javnom komuniciranju. Osobito se bavim reformom sustava gospodarenja otpadom i temama vezanima uz unaprjeđenje komunalne infrastrukture i komunalnih usluga. Budući da su navedena pitanja važna ne samo za razvoj grada u cjelini nego i za kvalitetu života u kvartovima, svakodnevno pratim probleme i inicijative u kvartovima te nastojim pružati podršku našim vijećnicama i vijećnicima u mjesnim odborima i gradskim četvrtima u realizaciji prioriteta koje su postavili.