Gordan Bosanac

6. izborna jedinica

Rođen sam u Zagrebu gdje sam završio smjer dipl. ing. fizike na PMF-u. Nisam se dugo zadržao u znanosti, jer sam od kraja 90-ih paralelno završio Mirovne studije u Zagrebu i postao aktivan u civilnom društvu radeći na temama demilitarizacije i prigovora savjesti u vojsci. Uz aktivizam završio sam i magisterij u Školi za javne politike pri University College London iz područja ljudskih prava. Od 2000. – 2019. bio sam zaposlen u Centru za mirovne studije (CMS). Radio sam na organizaciji prvih Zagreb Pridova, a kasnije se u CMS-u bavio temama LGBT prava, migranata, vladavine prava i ponajviše ljudskom sigurnosti, monitorirajući rad policije, tajnih službi (bio sam i član saborskog Vijeća za građanski nadzor sigurnosno- obavještajnih agencija) i vojske iz perspektive ljudskih prava. 

S grupom nevjerojatnih suboraca/kinja imam privilegiju 2019. godine osnovati Možemo! i tada počinje naš roller coaster. Od ulaska M! u Sabor bio sam podrška našim zastupnicama kao tajnik saborskog Kluba. Kroz taj posao gledao sam Sabor „iz prvog reda“, naučio sve saborske procedure, ali i uživao u pripremama saborskih rasprava i amandmana. Izrazito sam ponosan kako je, u odnosu na druge saborske klubove, naš mali saborski Klub doprinosio vidljivosti, ali prvenstveno i političkom sazrijevanju naše stranke. Pokazali smo ono što smo i obećali: borbenost i znanje! 

U narednom mandatu osjećam se spremnim sudjelovati u radu našeg saborskog Kluba kao zastupnik kako bi svojim znanjem, posebno iz područja ljudskih prava, ljudske sigurnosti, te vanjske i EU politike doprinosio  radu našeg Kluba i učinio naš Klub još jačim i utjecajnijim. Moja dodatna motivacija leži u želji i očekivanju da ćemo u narednom mandatu imati veći, a time i utjecajniji saborski Klub te da ćemo se politički uspeti još jednu stepenicu više. 

Trenutno sam glasnogovornik stranke Možemo! i koordiniram predizbornu kampanju.