Možemo! i Hoćemo pravedno! zajedno za prava umirovljenika i vraćanje snage hrvatske poljoprivrede

Možemo! i Hoćemo pravedno! zajedno za prava umirovljenika i vraćanje snage hrvatske poljoprivrede

 Zajedničke vrijednosti, borba za prava umirovljenika i osoba starije životne dobi, borba protiv korupcije i HDZ-a, te borba za hrvatsko selo i proizvodnju hrane glavne su dodirne točke zbog kojih će se stranka Hoćemo pravedno! pridružiti stranci Možemo! 

Zagreb, 25. ožujak 2024. – Zajedničke vrijednosti, borba za prava umirovljenika i osoba starije životne dobi, borba protiv korupcije i HDZ-a, te borba za hrvatsko selo i proizvodnju hrane glavne su dodirne točke zbog kojih će se stranka Hoćemo pravedno! pridružiti stranci Možemo! u zajedničkom izlasku na predstojećim izborima za Hrvatski sabor u pojedinim izbornim jedinicama, najavile su danas Sandra Benčić, koordinatorica Možemo! i Dragica Trumbetaš, predsjednica Hoćemo pravedno!

Dragica Trumbetaš istaknula je kako je stranka Hoćemo pravedno nastala iz revolta, kad je Hrvatsku stranku umirovljenika njezin predsjednik predao u ruke HDZ-u. “Hoćemo pravedno! se zalaže za ispravljanje svih diskriminacija u mirovinskom sustavu, da imamo zakon po kojem će svakom budućem umirovljeniku biti jasno na dan umirovljenja, kolika mu bude mirovina”. Trumbetaš je istaknula kako podržava inicijativu Možemo! da se mirovine podižu na 67 posto prosječne plaće, te traže i njihovo redovito, mjesečno usklađivanje. 

Pojasnila je kako s Možemo! surađuju jer žele učinkovito zdravstvo i pravedne socijalne politike, školstvo za potrebe društva i gospodarstva 21. stoljeća. Hoćemo novi izborni zakon i zastupnike koji politički i moralno odgovaraju svojim glasačima. 

Ocijenila je kako će Možemo! urediti tokove Save, Drave, Mure, Bednje, Mirne, Dunava, a mi Hoćemo pravedno! će pomoći: “Znamo da je to veliki posao, ali ovi mladi ljudi to će postići upornim radom. A mi ćemo u to ugraditi svoje iskustvo, možemo i hoćemo pravedno”.

O temi suradnje u poljoprivredi govorio je glasnogovornik Hoćemo pravedno! Damir Lujanac, stručnjak za poljoprivredu, bivši predsjednik uprave sirarske industrije Zdenke. Istaknuo je potrebu rasterećenja poljoprivrednika administrativnih zahtjeva, kao i borbe protiv uvoznih lobija, koji stvaraju velike probleme u prodajnim cijenama samih poljoprivrednih proizvoda. 

Uz to, istaknuo je, poduzetnici trebaju jednostavno rasterećenje od administriranja i to je glavni glavni fokus interesa. Suradnju je bilo lako dogovoriti, rekao je Lujanac, jer većina politika Hoćemo pravedno! sukladna politikama stranke Možemo!. 

Zaključio je da je Možemo! pouzdan partner jer ono što su najavili u Zagrebu doista provode u djelo. 

Možemo! – politička platforma