Matula Vladi: Gdje je inkluzivni dodatak za osobe s invaliditetom?

Matula Vladi: Gdje je inkluzivni dodatak za osobe s invaliditetom?

Naš Vilim Matula je u saborskoj raspravi na Međunarodni dan osoba s invaliditetom svim osobama s invaliditetom čestitao njihov dan te podsjetio HDZ i Andreja Plenkovića na njihova obećanja o uvođenju inkluzivnog dodatka za osobe s invaliditetom.

Naš Vilim Matula je u saborskoj raspravi na Međunarodni dan osoba s invaliditetom svim osobama s invaliditetom čestitao njihov dan te podsjetio HDZ i Andreja Plenkovića na njihova obećanja o uvođenju inkluzivnog dodatka za osobe s invaliditetom, kao i na činjenicu da je Vlada kod izglasavanja proračuna odbila amandmane zeleno-lijevog bloka kojima smo željeli osigurati veća sredstva za pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom, kao i za pomoćnike u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju.

Matula: „Želim vas podsjetiti na famozni inkluzivni dodatak. Zašto kažem famozni? Zato što ste ga obećali na početku prošlog svog mandata, iz HDZ-a. Najavili ste kako će visina tog dodatka utvrditi „temeljem jedinstvenih sposobnosti svake osobe s invaliditetom te će se tako vratiti dostojanstvo osoba s invaliditetom“ – 2016. godine! Onda su vas osobe s invaliditetom prošle godine na ovaj dan, dok su mogli biti vani, dok još nije bilo virusa, podsjetili na to, i Andrej Plenković je rekao „što hitnije donošenje Zakona o inkluzivnom dodatku, poseban pravni status udruga, osnivanje Povjerenstva za ranu intervenciju te bolju fizičku pristupačnost državnih institucija“. Nije se to desilo, pa je onda obećano u 2020. godini. Evo, 2020. je prošla: ništa od toga, ali ništa!“

U nastavku pogledajte video Vilijevog govora!

https://www.facebook.com/mozemo.hr/posts/1636789816504702