Zdenka Blažeković

5. izborna jedinica

Moje ime je Zdenka Blažeković, rođena sam 1970. godine u Zagrebu gdje sam odrasla i završila školovanje. Više od 15 godina života živjela sam i radila u požeško-slavonskoj županiji, te se konačno 2010. godine vratila u rodni grad gdje i danas živim. Formalnim obrazovanjem stekla sam zvanje prvostupnika javne uprave, a kroz program obrazovanja odraslih i diplomu dizajnera interijera.

25 godina svog radnog vijeka provela sam u korporativnom okruženju, većinom u HR sektoru – kratko vrijeme u odjelu kadrovske operative, veći dio u odjelu edukacije kao interni trener soft vještina, a nakon stjecanja zvanja dizajnera interijera i u odjelu uređenja nekretnina. Ipak, 2021. godine odlučila sam napustiti sigurnost stalnog zaposlenja i slijediti vlastite snove, te sam se otisnula u samostalne vode i registrirala obrt za dizajn i usluge koji mi daje potpunu slobodu da se svakodnevno bavim kreativnim aktivnostima koje volim i u kojima uživam. Strastveni sam ljubitelj prirode i njenog očuvanja, a veliki dio mog srca pripada psima i svim drugim životinjama, te se nekako podrazumijeva da sam vegetarijanka. Vlasnica sam seoskog imanja i nositeljica OPG-a koje s puno ljubavi i entuzijazma održavam i razvijam i na kojem provodim svaki slobodni trenutak.

Na izborima za lokalnu i mjesnu samoupravu 2021. godine, nakon aktivnog sudjelovanja u predizbornim aktivnostima, koalicijska lista Možemo! za Mjesni odbor Malešnica, sa mnom kao nositeljicom, odnijela je većinsku pobjedu, te od tada obavljam dužnost predsjednice MO Malešnica u Zagrebu.