Žasmina Pankova Pokrovac

10. izborna jedinica

Porijeklom sam iz Bugarske, a od svoje desete godine živim u Splitu. Nakon završene srednje glazbene škole odlazim u Beč gdje diplomiram violu na Vienna University od Music and Performing Arts. Po povratku u Split zasnivam obitelj, rađam djevojčicu i zapošljavam se u orkestru HNK Split. U toj ustanovi, u kojoj sam među ostalim bila i povjerenik za zaštitu dostojanstva radnika, provodim svoj radni vijek do umirovljenja 2021.

U skladu sa svojim idealizmom, a potaknuta željom da sljedećim generacijama ostavimo humano društvo i uređenu državu pristupam po prvi put u životu nekoj političkoj stranci – platformi Možemo! Svrha političara je osiguranje zdrave baze za dostojanstven život svojih građana, stoga smatram da je oporavak Hrvatske od svekolike devastacije moguć isključivo političkim putem.

Trenutno sam vijećnica u Vijeću splitskog kotara Bol. Kao socijalnom biću čovjeku je nasušta potreba zdravo i empatično okruženje. Ja osobno ne mogu biti sretna ako je moja okolina nesretna, obespravljena, nerealizirana i lišena dostojanstva i elementarnih ljudskih potreba. Stoga osjećam obavezu da učinim sve što je u mojim skromnim mogućnostima ne bi li pomogla u izgradnji bolje zajednice.