Tomislav Tomašević

6. izborna jedinica

Rođen sam u Zagrebu 1982. Fakultet političkih znanosti završio sam 2010., a 2013. magistrirao na Sveučilištu u Cambridgeu u području okoliša, društva i razvoja. Sa 16 godina priključujem se Zelenoj akciji gdje od 2007. do 2012. obnašam dužnost predsjednika. Bio sam i predsjednik Mreže mladih Hrvatske te, paralelno, član Savjeta za mlade Vlade RH. Godine 2006. sudjelujem u pokretanju inicijative Pravo na grad, a od 2012. do 2015. sam član Savjeta za zaštitu okoliša i održivog razvoja Vlade RH.

Nisam bio član niti jedne stranke sve do osnivanja Zagreb je Naš! na čijoj listi ulazim u zagrebačku Gradsku skupštinu 2017. godine. Tri godine kasnije kao kandidat platforme Možemo! postajem zastupnik u Hrvatskom saboru, a sredinom 2021. godine izabran sam za gradonačelnika Zagreba.

Među najveća postignuća u upravljanju Zagrebom u posljednje tri godine ubrajam restrukturiranje Gradske uprave i Holdinga, vraćanje deficita i stabilizaciju financija grada, uvođenje novog modela sakupljanja otpada, poslijepotresnu obnovu gradskih ustanova, izgradnju vrtića, znatno povećanje sadnje stabala i solarizaciju krovova.