Tamara Visković

10. izborna jedinica

Profesorica sam filozofije i diplomirana povjesničarka umjetnosti. Postdiplomski studij pohađala sam pri katedri za komparativnu književnost (kulturalni studiji) Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Više od 30 godina kontinuirano radim na organiziranju i produkciji programa u kulturi, a kao kustosica i voditeljica programa Multimedijalnog kulturnog centra, surađujem s nizom različitih institucija, udruga i manifestacija u Hrvatskoj i izvan nje. Objavljivala sam tekstove i eseje s područja glazbene i likovne kritike, te popularne kulture općenito, kao stalna ili povremena suradnica u nizu novinskih i web izdanja, radija i TV-a. Bila sam članica Vijeća u kulturi Grada Splita u nekoliko mandata, kao i članica brojnih domaćih i međunarodnih žirija, savjeta i sl. kulturnih manifestacija i organizacija.

Od 2005. do 2009. obnašala sam dužnost članice poglavarstva Grada Splita zadužene za kulturu. Na tom mjestu dovršavam 10-ak kapitalnih investicijskih projekata i pomažem pokretanju niza novih kulturnih manifestacija, čime Split na nekoliko godina postaje vodeći grad u Hrvatskoj po ulaganjima u kulturu i po realiziranim projektima. Od 2014. do 2019. ravnateljica sam Centra Zlatna vrata u Splitu, pri kojemu, između ostalog, djeluje i splitska Kinoteka.  Trenutno sam voditeljica kulturnih programa Centra. 

Članstvo u „Možemo!“ je moje prvo članstvo u nekoj političkoj stranci, iako sam politički aktivna dobar dio svog odraslog života. Uključila sam se 2019. kao članica Incijativnog odbora stranke, te koordinatorica lokalne grupe Split. Članica sam Vijeća stranke u dva mandata, nositeljica liste za X izbornu jedinicu na prošlim parlamentarnim i lokalnim izborima, kandidatkinja za gradonačelnicu, te članica Gradskog vijeća Grada Splita u 2021.-2022. godini.