Petra Hrašćanec

9. izborna jedinica

Započela sam plesnu edukaciju u Zadru, a nastavila je u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, potom sam upisala i završila Salzburg Experimental Academy of Dance. Bila sam članica ansambla Studija za suvremeni ples, suosnivačica sam umjetničkih organizacija dance lab collective i 21:21. Djelujem u polju izvedbenih umjetnosti kao plesačica, koreografkinja i pedagoginja.

Primarno područje interesa i školovanja mi je suvremeni ples, a moje radove karakterizira istraživanje tijela kao realiteta izvedbe kroz različite medije. Izvanredna sam profesorica na Odsjeku plesa Akademije Dramske Umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. do 2020. godine umjetnička sam ravnateljica festivala sola Monoplay u Zadru.

Moji radovi predstavljeni su na renomiranim europskim plesnim festivalima i u kazališnim institucijama kao što su Rencontres Choreographiques Internationales de Seine-Saint- Denis u Parizu, Impulstanz u Beču, UOVO festival u Milanu, Plesni centar La Jette u Bruxellesu, Les Subsistances u Lyonu, Theatre de la Bastille. Dobitnica sam Nagrade hrvatskog glumišta 2012. za najbolju žensku plesnu izvedbu za solo Love will tear us apart.