Orjne Petković

8. izborna jedinica

Ukratko o sebi želim reći da sam doktor kemijskih znanosti, te sam radio u Hrvatskoj i inozemstvu, u industriji, kao asistent na Medicinskom fakultetu te kao profesor kemije u srednjoj školi. Profesionalno sam se bavio analitičkom kemijom okoliša te ponašanjem organskih zagađivala u raznim sustavima. Član sam više stručnih radnih skupina i društava koja se bave unapređenjem statusa kemije kao znanosti i struke u Hrvatskoj.

Kao stipendist francuske vlade dio doktorskog istraživanja proveo sam pri École supérieure de physique et de chimie industrielles – Sorbonne.

Sa mnom na listi se nalazi čitav niz ljudi s vrlo raznolikim iskustvima i vještinama, koji su prije svega kvalitetna i poštena grupa ljudi, koja se zalaže za stvarne, a ne kozmetičke promjene.

Želimo biti aktivni sudionici otkrivanja, definiranja, objavljivanja i upoznavanja građana s problemima koji ih okružuju, ali želimo ponuditi kvalitetna, primjenjiva i ostvariva rješenja za te probleme jer možemo biti Vaši predstavnici koji ne guraju probleme pod tepih.

Mi možemo biti vaš glas i vaši predstavnici u koraku prema zelenijoj, održivijoj i zadovoljnijoj budućnosti ovdje – na Kvarneru, Liburniji, prstenu i Gorskom kotaru, a ne u Irskoj, Danskoj ili Švicarskoj.

Možemo izgraditi javne domove za starije i tako olakšati čitavim obiteljima skrb o njihovim najmilijima, koji time ne bi bili prepušteni tržištu na kojem nažalost vidimo cijeli spektar ustanova koje su često nekvalitetno kontrolirane i ispod standarda.