Jelena Miloš

2. izborna jedinica

Zastupnica sam u Saboru i Skupštini Grada Zagreba. U Saboru sam aktivna članica Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo i Odbora za europske poslove, a u Skupštini Odbora za socijalnu skrb i zdravstvo. U stranci koordiniram tematsku grupu za rad i socijalnu skrb, sudjelujem u koordinaciji tematskih grupa i izradi programa za nacionalne i europske izbore. 

Kao saborska zastupnica bavila sam se temama rada, socijalne zaštite i europske politike. Nastojala sam zajedno s Klubom sadržajno i argumentirano sudjelovati u svakoj raspravi, davati prijedloge za poboljšanje života građana, te odgovorno i posvećeno raditi zastupnički posao.

Veći dio profesionalne karijere radila sam u sindikatima i nevladinim organizacijama gdje sam stekla organizacijsko, programsko i upravljačko iskustvo. Radila sam na kampanjskim, programskim i zagovaračkim poslovima u europskoj sindikalnoj centrali Uni Europa u Briselu koja okuplja 7 milijuna uslužnih radnika diljem Europe. Prethodno tome sam radila kao programska savjetnica u Institutu za političku ekologiju, te sam osnovala  jednu od prvih nevladinih organizacija za promicanje radničkih prava (BRID).

Završila sam master političkih znanosti na sveučilištu Université Libre de Bruxelles (ULB), a ujedno sam diplomirala engleski i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Jedna sam od osnivačica Zagreb je NAŠ! i Možemo!, od samih početaka svakodnevno  sudjelujem u radu stranke, a dosada sam obavljala cijeli niz programskih, terenskih, kampanjskih, političkih i upravljačkih poslova. 

Motivacija za rad u stranci za mene je od početka ista: želim svojim radom doprinijeti izgradnji organizacije koja će naše društvo učiniti pravednim, održivim i ravnopravnim. Vjerujem da je politika kolektivni poduhvat i da smo mi taj kolektiv koji može promijeniti Hrvatsku. U svom političkom radu i dalje ću se zalagati za zeleno-lijeve politike, ali i naše temeljne vrijednosti kao što su solidarnost, briga za ljude i zajednicu, nepotkupljivost i borba za javni interes. 

Ponosna sam što smo stranka koja ima hrabrosti za promjene i koja političkom radu pristupa odgovorno i sadržajno. Politika i zanimanje političara nažalost su postali mjesto borbe za privatne interese, karijerizma i površnosti. Mi smo stranka koja to mijenja. 

Pokazujemo i pokazat ćemo da je temeljna svrha svake institucije, pa tako i Sabora  da se zastupnici bore za javni interes, da predlažu konkretna rješenja koja će poboljšati život naših građana, da jačaju i vrate povjerenje građana u institucije i politiku.