Jan Kruhak

  1. izborna jedinica

Rođen sam 2001. godine u Zagrebu, a živim u Velikoj Gorici.

Tako sam, sasvim prikladno, svoju karijeru u radu s društvenim mrežama započeo 2018., suosnivanjem platforme zet268.

Ta je platforma, uz redovitu činidbu zločina protiv komedije, također bila kolijevka 4 humanitarne inicijative, a izrodila je i jednu aktivističku, koja je 2021. godine, izvršavanjem pritiska na Bandićev zloglasni komunalni ured, riješila velepoznati problem razbacivanja otpada na prostoru HNK-a.

Motiviranjem mladih sugrađana da se aktiviraju kolektivnim slanjem žalbi, izazvala se odluka o privremenom postavljanju 20 dodatnih kontejnera za otpad i tako spriječio nastanak Hrvatskog narodnog odlagališta. Od aktivnog sudjelovanja u radu platforme odmičem se 2023. godine te ju prepuštam mlađim suradnicima koji dostojno nastavljaju tradiciju izazivanja pozitivnih reakcija u pojedincu i društvu.

Politički sam se prvi put aktivirao 2019. godine, kad sam postao mladi ambasador Europskog parlamenta. Tijekom svojeg jednogodišnjeg mandata vodio sam projekt, kojem je cilj bio mobilizirati mlade glasače tijekom tadašnjih izbora za Europski parlament.

Ostavši pri onome što znam, u nastavku svoje profesionalne karijere pomažem kulturno-zabavnom brendu yem., pioniru nove hrvatske glazbene scene, u njihovoj misiji da potresu monotonu oligarhiju koja je godinama vladala svijetom hrvatske glazbe. Svoju ulogu u tom uzletu odigrao sam stvaranjem i promicanjem njihove prisutnosti na društvenim mrežama, kojom i danas dosežu sve veći broj mladih entuzijasta.

Nakon tog kulturno-prezabavnog iskustva, svoju znatiželju pratim u obrazovni sektor, u kojem surađujem s pionirom digitalizacije hrvatskog obrazovanja – gradivo.hr online edukacijskom platformom, čiji je cilj bio i ostaje unaprijeđenje hrvatskog srednjoškolskog obrazovanja.

Tako se 2024. godine, motiviran sustavnim zanemarivanjem mladih za čije se interese zalažem od početka karijere, pridružujem političkoj platformi Možemo! kako bih osigurao da se tome stane na kraj.