Iva Ivas

9. izborna jedinica

Rođena sam u Šibeniku 1982. Nakon završene gimnazije odlazim na studij u Zagreb gdje 2007. završavam Arhitektonski fakultet. Društvenim aktivizmom počela sam se baviti 2014. kroz angažman u organizaciji Mreža antifašistkinja Zagreba, u vremenu koje je kod nas bilo obilježeno katastrofama velike poplave, početkom migrantske krize i usponom desnice na političkoj sceni.

Podizanjem vlastite svijesti o potrebi za većom socijalom ravnopravnosti i potrebi za pravednijom raspodijelom kulturnih i materijalnih dobara selim svoj aktivizam u sferu primarnog zvanja, arhitekture, pa dalje djelujem kroz organizaciju zadruge Otvorena arhitektura u kojoj radimo na promoviranju i dizajniranju ekonomski, ekološki i društveno održive arhitekture te na poticanju suradnje i demokratizacije u sferi upravljanja prostorom.

Jedno od primarnih područja interesa arhitektonske zadruge je kreiranje i realizacija modela dostupnog i priuštivog stanovanja putem stambenih zadruga u suradnji s jedinicama lokalne samouprave.