Helena Kereta

2. izborna jedinica

Helena Kereta (1976.), dipl. politologinja, koordinatorica kvartovske grupe Možemo! Gornja Dubrava (Zagreb) te sam vijećnica u Vijeću gradske četvrti G.Dubrava. Većinu radnog staža i iskustva stekla sam radom u privatnom sektoru – od novinarstva, preko trgovine i marketinga, pa do administrativnih poslova i logistike.

U siječnju 2021. sam se odlučila po prvi put u životu uključiti aktivno u politiku, jer sam tek u Možemo!/ZJN vidjela političku opciju s integritetom, koja zaista želi raditi za opće dobro svih građana ove države i to bez „fige u džepu“. Osjetila sam da je to trenutak da svojim angažmanom pomognem i na taj način vratim „dug“ društvu, jer smatram da Zagreb i cijela Hrvatska zaslužuju i mogu biti pri vrhu ljestvica pozitivnih statistika Europske unije. Prihvatila sam funkciju koordinatora u kampanji za lokalne izbore, te kao nositeljica liste ušla u Vijeće.

Iako smo kao članovi VGČ G. Dubrava u oporbi, zajedno sam se s ostalim kolegama borila zadnje tri godine za zaštitu javnog interesa, te smo uspjeli zaustaviti neke situacije koje su imale za cilj pogodovanje privatnom interesu, na što smo iznimno ponosni. Uz to smo radili na pokretanju projekata od kojih neki stoje već desetljećima „u ladicama“, a koji su vrlo važni za naš kvart.

Ono što je meni jako bitno jest boljitak svih građana, zaštita najranjivijih skupina u društvu, te poboljšanje obrazovnog i zdravstvenog sustava. No prvi korak kojeg moramo poduzeti kako bi i ostali segmenti društva dobili priliku napredovati, jest obračun s koruptivnom hobotnicom i učiniti pravosuđe neovisnim!