Dobriša Adamec

7. izborna jedinica

Rođen sam u Karlovcu 1967. godine, živim u Karlovcu, radim iz Karlovca, uz rijeku Koranu sam svakodnevno. U “predratnom životu” sam studirao Povijest umjetnosti i Češki jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a apsolventski staž mi je grubo prekinut ružnim ratnim godinama koje sam podijelio sa svojim gradom aktivnim borbenim angažmanom, u kojem sam i ranjen. Prekvalifikacija na Informatičkom dizajnu Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu mi je dala zanimanje.

Informatičar sam, programer i voditelj razvoja u zagrebačkoj tvrtki Citus. Uz to što nove tehnologije koristim u svakodnevnom radu znanja o njima prenosim kroz predavanja na konferencijama, sastancima stručnjaka i na visokim školama. Od davnih dana sam uključen u razvoj programerske zajednice po Hrvatskoj, a zadnjih godina sam zajedno sa kolegama gurao Developers Meetup, sastanke i predavanja programera, u Karlovcu.

Koordinator sam lokalne grupe Možemo! Karlovac, član Vijeća Možemo! te koordinator za izbore u našoj velikoj, nepravilnoj i čudnovato složenoj 7. Izbornoj jedinici.

Lokalnoj grupi Možemo! Karlovac priključio sam se na početku 2021. godine. Paralelno sa radom u lokalnoj grupi uključio sam se i u rad Možemo! tematske IT grupe. Dobar rad u kampanji za lokalne izbore nagradio je našu listu sa četiri mjesta u Gradskom vijeću, te sam od lipnja 2021. godine gradski vijećnik u Gradu Karlovcu. Prva godina angažmana prošla je u velikoj potrošnji energije na političke borbe u vijećnici, pisanje amandmana, prijedloga, priopćenja i održavanja presica.

Od jeseni 2022.g. sam preuzeo ulogu koordinatora lokalne grupe. Glavni cilj u prvoj polovici te godine bio je nadograditi rad u vijećima povratkom “na ulicu”. U proljeće 2023. U Karlovcu smo imali izbore za mjesnu samoupravu na kojima smo osvojili 16 vijećničkih mandata u 8 gradskih četvrti i time osnažili našu lokalnu grupu.