Danko Hećimović

4. izborna jedinica

Rođen sam 1984. u Koprivnici. Po struci sam profesor engleskog jezika i književnosti i povjesničar umjetnosti. Nakon kratkog perioda rada u školi završio sam prekvalifikaciju za zanimanje Kuhar pri Pučkom otvorenom učilištu. Radio sam kao kuhar i pekar 9 godina. Nakon rođenja djeteta postao sam turistički vodič i bavim se time od 2019.godine. 

Prvo iskustvo sudjelovanja u političkoj kampanji imao sam 2000.godine u lokalnoj grupi Mladeži SDP-a grada Koprivnice. NIsam postao član budući da nisam još imao 16 godina. Bio sam jedan od osnivača Zagreb je naš i Možemo!.

Od lokalnih izbora 2021. vršim dužnost Predsjednika VMO Ribnjak unutar gradske četvrti Gornji Grad-Medveščak.

Ostala iskustva zagovaranja i volonterskog rada stekao sam kao član aktivističke grupe Zelene akcije, Ekološkog društva Koprivnica i Udruge mladih Koprivnice.

U životu sam imao priliku živjeti u selu od 200 stanovnika, gradu s 27 000 stanovnika i gradu od 750 000 stanovnika. Svaka od tih zajednica “disala” je na svoj način vođena svojim ideološkim, društvenim, ali i realnim svakodnevnim zakonitostima. Promatranje, razgovor i suživot s ljudima često je u meni stvarao potrebu za preispitivanjem vlastitih stavova, ali i promišljanja kako da na neki način utječem na stavove ljudi oko sebe, kako da ih pridobijem za našu političku ideju, bez da pritom riskiram povređivanje odnosa koje smo zajedno stvorili.

U duši sam čovjek malog grada, Koprivničanac, koji nije naviknut na mogućnost destrukcije ljudskih odnosa vođene drugačijim pogledima, a s druge strane duboko svjestan tendencije koje manje zajednice imaju da prešutno prihvate političke i ideološke stavove bez puno kontakta s drugačijim i stranim.